Υποψήφιος Βουλευτής Λεμεσού
Φίλες και Φίλοι,
Η εποχή μας είναι πρωτόγνωρη, γεμάτη αβεβαιότητα. Τα βήματα της καθημερινότητας μας είναι ασταθή, τα ερωτηματικά για το αύριο ολοένα και αυξάνονται.
Γεννημένος στην Μεγαλόνησο Κύπρο στέκομαι εμπόδιο σε τόσα κτυπήματα που δέχεται στην εποχή μας. Είναι η στιγμή που νιώθω δυνατότερος από ποτέ, , εγώ ο Μάριος Θεοδότου ζητώ την ψήφο σας.
Η πολυετής πείρα στον τομέα της ιατρικής, αποτελεί την κινητήριο δύναμη που με οδηγεί να είμαι δίπλα στην κάθε ανάγκη του κόσμου που με χρειάζεται.
Όπως και στην ιατρική δίνουμε το λόγο μας για την υγεία των ασθενών, έτσι και εδώ δηλώνω υπεύθυνα την προθυμία μου για ένα ασφαλές μέλλον.
Δεν θα φλυαρήσω με υποσχέσεις , μετά από μεγάλη εμπλοκή στα κοινά , θα παλέψω για να προσφέρω στον τομέα της υγείας που δοκιμάζεται αρκετά αυτή την περίοδο.
Οραματίζομαι μία Κύπρο, κυρίαρχη, επανενωμένη και έτοιμη να αξιοποιήσει τις δυνάμεις της.
Μία Κύπρο με τάξη και ηθική, προετοιμασμένη  να αντιμετωπίσει κάθε είδους ανάγκη.
Ενεργός δημοκράτης, δηλώνω την υποψηφιότητα μου με την Δημοκρατική Παράταξη για την Δημοκρατία, την Ελευθερία και την Δικαιοσύνη.
Για ένα ασφαλές και υγιές  μέλλον
Δρ. Μάριος Θεοδότου

Γνωρίζοντας Τον Μάριο

Γεννημένος στην Λεμεσό, μόνιμος κάτοικος Κύπρου ο Δρ. Μάριος Θεοδότου από μικρή ηλικία αποτέλεσε πρότυπο αλληλοβοήθειας καθώς η ικανοποίηση για βοήθεια τον ευχαριστούσε ιδιαίτερα. Η κατάληξη της επαγγελματικής του πορείας τον έχει αναδείξει ως ένα από τους πιο αγαπητούς και καταξιωμένους παθολόγους- καρδιολόγους σε παγκύπριο και σε διεθνές επίπεδο.

Ώρα Για Σωστά Βήματα Στην Νέα Βουλή

Διακεκριμένος στον τομέα της ιατρικής με πολυετή πείρα στην παθολογία και καρδιολογία.
 • Βασισμένος πάντα με δεδομένα και την εμπειρία πολλών ετών ο Δρ. Μάριος, συντελεί στην ανάπτυξη ενός καλά θεμελιωμένου γενικού συστήματος υγείας.
 • Γεννημένος για να είναι δίπλα στις ανάγκες του ανθρώπου, ο Δρ. Μάριος είναι ο άνθρωπος που χειρίστηκε ένα αριθμό ασθενών που ξεπερνά αρκετές δεκάδες χιλιάδες.
 • Δεν αποδέχεται την αδικία, έντιμος αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.
 • Γνήσιος Πατριώτης, πάντοτε ενήμερος για εσωτερική και εξωτερική πολιτική

Τοποθετήσεις σε σημαντικά θέματα

 • Πιστεύω στην εφαρμογή ενός σωστού, ποιοτικού και βιώσιμου Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ).Το παρόν σύστημα χρειάζεται αναβάθμιση και
  βελτίωση.
 • Να γίνει προσπάθεια διάσωσης και ποιοτικής λειτουργίας των νοσηλευτηρίων.
 • Να μην μειωθεί το επίπεδο υγείας του λαού μας.
 • Ο τομέας της Υγείας τώρα δοκιμάζεται αρκετά από την Πανδημία του Covid19 γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ άτομα που είναι βαθιά γνώστες του τομέα της Υγείας.
Η παιδεία είναι φορέας της παράδοσης και της στήριξης για εθνική επιβίωση, δημιουργός αξιών και ιδανικών, στήριγμα της πνευματικής ελευθερίας και της Δημοκρατίας.   Γι’ αυτό χρειάζεται αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας και προσαρμογή στις ανάγκες της νέας εποχής, δημιουργία κέντρων πληροφορικής σε κάθε σχολείο.
Η Δημοκρατική Παράταξη υποστηρίζει την ανάπτυξη της οικονομίας στη βάση του μεικτού οικονομικού συστήματος, που επιτρέπει τον ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό μέσα από τη συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, για την ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και την προώθηση της επιχειρηματικότητας με τρόπο ισορροπημένο, βιώσιμο, δίκαιο και αειφόρο.  
Οικονομική στήριξη της ραχοκοκαλιάς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με σκοπό την ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.  Υποστήριξη και παροχή κινήτρων για ανάπτυξη και άλλων κλάδων εμπορίου και βιομηχανίας.
Επένδυση και αξιοποίηση για εξεύρεση νέων ταλέντων
 • Αξιοποίηση ταλαντούχων νέων και παροχή κινήτρων για εξεύρεση καινοτόμων ιδεών βάση αναγκών του Νησιού
 • Δημιουργία κρατικής ομάδας για εξεύρεση νέων ταλέντων με προοπτικές
 • Κίνητρα για συμμετοχή σε διαγωνισμούς στο εξωτερικό για διάκριση επιχειρηματικής δυναμικής
Υποστηρίζω την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική αλληλεγγύη, την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική πρόοδο. Η Δημοκρατική Παράταξη υποστηρίζει τη δημόσια άσκηση κοινωνικής πολιτικής ως απάντηση της διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων. Πιστεύω στη δικαιότερη κατανομή του εθνικού πλούτου και των θετικών αποτελεσμάτων της οικονομικής ανάπτυξης, στην ενίσχυση της μεσαίας τάξης και στην υποστήριξη των ευάλωτων και αδύνατων κοινωνικών ομάδων.
Υποστηρίζω τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του κράτους, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την πάταξη της αναξιοκρατίας, την καλύτερη αξιοποίηση της τεχνολογίας, την εισαγωγή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, την εναρμόνιση με τη ψηφιακή εποχή, την απλοποίηση των διαδικασιών, τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας και την αναβάθμιση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης.
Η Δημοκρατική Παράταξη υποστηρίζει την απελευθέρωση και την επανένωση της Κύπρου, μέσα από τη λύση του Κυπριακού Προβλήματος στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και τη λειτουργικότητα της επανενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για τη λύση του Κυπριακού πρέπει να τελεί υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε με ενεργή εμπλοκή των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, να βασίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ευρωπαϊκό κεκτημένο, στις βασικές ελευθερίες και στα συμφωνηθέντα μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
Υποστηρίζω την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής. Για το σκοπό αυτό θα εργαστώ όσο μπορώ για να εξαλειφθεί η διαφθορά και η διαπλοκή από τον τόπο μας.  Πρέπει να υπάρχει πλήρης διαφάνεια μεταξύ της νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας.

Αρθρογραφία

Επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα  επικοινωνίας και θα λάβετε απάντηση μέσα σε 24 ώρες.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More