Ευαγόρας Παλληκαρίδης 64 χρόνια από την θυσία του για την πατρίδα

0 1,254

14 Μαρτίου 1957. 64 χρόνια από τον απαγχoνισμό του έφηβου ήρωα ποιητή. O Ευαγόρας Παλληκαρίδης, ήταν μόλις 17 χρονών. Ευαγόρας Παλληκαρίδης 64 χρόνια από την θυσία του για την πατρίδα.

Τα σκλαβωμένα χρόνια επηρέασαν τον θαραλλέο μαθητή από την Τσάδα της Πάφου υψώνοντας το ανάστημα του απέναντι στην αγγλική κατοχή.

Ο αγώνας της ΕΟΚΑ ήταν αγώνας που ενέπνευσε ένα ολόκληρο λαό. Άλλωστε οι ήρωες και οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ υπήρξαν στην μεγάλη τους πληοψηφία νέοι που έχουν λειτουργήσει με τόλμη και λεβεντιά.

Το αιώνιο πάθος του Έλληνα να ζει ελεύθερος μετουσιώνεται να έχει την πατρίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Για τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη δεν χωρούσε κανένας δισταγμός, είχε πάρει την απόφαση του να βγει αντάρτης στα βουνά γράφοντας το τραγούδι “ΘΑ ΠΑΡΩ ΜΙΑΝ ΑΝΗΦΟΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΩ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝ ΣΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.”

Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης υπήρξε πάνω από όλα οραματιστής. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την απάντηση του στον δικαστή που του ανακοίνωσε την ποινή του θανάτου: “ότι έπραξα το έπραξα ως Έλληνας Κύπριος που αναζητά την ελευθερία του”.

Εσύ Ευαγόρα Παλληκαρίδη έκανες το καθήκον σου για μας τους επόμενους Έλληνες. Να δούμε μια μέρα Ελεύθερη ζωή. Ευαγόρα Παλληκαρίδη τα δικά σου λόγια να έχουμε φυλακτό για να μας οδηγούν στα σκαλοπάτια της ιστορικής ανάτασης.

Αιωνία σου η μνήμη ΑΘΑΝΑΤΕ, ΗΡΩΑ, ΠΟΙΗΤΗ ΈΛΛΗΝΑ.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More